Galleri Gofs

Helle Kjærulf + Nyornuwofia Agorsor!

I galleriet kan du nu opleve to nye og to meget forskellige kvindelige kunstnere: Helle Kjærulf fra Danmark og Nyornuwofia Agorsor fra Ghana. To kvinder med power - både foran og ved siden af staffeliet...

Helle Kjærulf får sin inspiration fra organiske former og kraften i naturen, men resultatet på lærredet er altid fuldstændig abstrakt. Hendes malerier er komponeret med en forunderlig blanding af vildskab og målrettethed. Læg dertil en sikker sans for sammensætning af farver og en teknik med med mange og tynde lag af transparente farver. Resultatet bliver skønne abstrakte malerier med en usædvanlig dybde og detaljering, malerier man aldrig bliver helt færdige med.

Foruden at være billedkunstner, virker Helle Kjærulf også som både journalist og forfatter. Helle Kjærulf er permanent tilknyttet flere gallerier rundt om i landet, blandt andet Galleri Lyrum i Århus og Galleri Gykkenheim i Kerteminde. 

After _Blue_420

Nyornuwofia Agorsors lærreder er kendetegnet ved en umiddelbart barnlig uskyld, der gør at de appellerer til os alle. De glade og stærke farver og kompositioner bringer os så tæt på afrikanerne og deres smittende livsglæde som vi kan komme uden at være der. Men bag umiddelbarheden, får Nyornuwofia samtidig afleveret sit budskab til os og de opvoksende generationer. Et budskab hun også bringer videre til sine egne børn, med hvem hun deler både sin kunstneriske og sin faglige viden - "to keep them on track" som hun siger ;0)

Nyornuwofia repræsenterer den nye afrikanske "super woman": foruden at tage sig af hus, hjem og børn, har hun sammen med sin mand dannet et band, hvor hun skriver musik, spiller fløjte og danser - og så maler hun altså også! Nyornuwofia udstiller flere steder i Vestafrika, er for nylig blevet fast tilknyttet Galleri Benedict i Wien - og kan nu for første gang opleves i Danmark.

National Education_420

 At børns uddannelse ligger Nyornuwofia meget på sinde, kommer til udtryk i mange af hendes malerier, og illustreres i denne stemningsfyldte video:

http://www.youtube.com/watch?v=rmvw_Sx9kmY

 

Hold øje med siden - vi vil snart kunne vise en række af Heller Kjærulfs og Nyornuwofia Agorsors flotte malerier!

Info og åbningstider

Du kan se meget mere om udstillingerne, galleriet og åbningstider her på siden.

Galleri Gofs har til huse i det gamle ismejeri på Håbets Allé 3 i Brønshøj, i ejendommen på hjørnet af Frederikssundsvej.

Vi glæder os til at se jer.    

Mange hilsener – Jan Aagaard & Vibeke Steen

Klik her for at se mere om kunstnerne... 

 

Tilmeld dig Galleri Gofs nyhedsbrev...

...og modtag samtidig invitation til ferniseringer med vore spændende kunstnere - direkte i din indbakke: