Galleri Gofs

Maleri - God eller dårlig investering?

Selvfølgelig kan du vælge at købe et maleri som en investering - samme måde som med aktier. Men samme måde som aktier: er du ikke ekspert skal du ikke regne med at tjene penge det! vores råd er, at når du køber et maleri, er det primært fordi du kan lide det - skulle det senere vise sig at du kan tjene på det, ja så er det bare fint.

I bogen "The $12 milion stuffed shark" giver Don Thompson - kunstelsker, økonom og professor - et eksempel et maleri af Picasso. Vi kender alle historien om en Picasso, der i sin tid blev købt billigt hos kunstneren selv og siden solgt for ufattelig mange millioner. Det Picasso maleri Don Thompson beretter om, blev i 1941 købt for $ 7.000. I 1997 blev det solgt for $ 48.400.000. Det lyder som en svimlende sum - hvilket det i og for sig også er. Men havde køberen i 1941 investeret de $  7.000 i en portefølje af aktier, ville aktierne have været stort set det samme værd.

Herhjemme er der investeringsforeninger, der er startet at tilbyde investering i kunst. I Magasinet Kunst 03/2010 kan du fx læse om Patricia Asbæk, der har startet Asbæk Art Consulting, som satster et afkast 25% over 5 år. Skulle du være interesseret i at vide mere, kan du ind følgende side: http://www.asbaekartconsulting.dk/

.

 

Tilmeld dig Galleri Gofs nyhedsbrev...

...og modtag samtidig invitation til ferniseringer med vore spændende kunstnere - direkte i din indbakke: